Word 2007 - Documenten vergelijken


Als je nu twee versies hebt van hetzelfde document kun je met Word deze documenten met elkaar vergelijken. Deze optie vindt je door bovenin naar het tabblad "Controleren" te gaan. Hier bevindt zich op de werkbalk een knop genaamd Vergelijken. Klik hierop en klik op de optie "Vergelijken"

Documenten vergelijken

Er opent dan een nieuw venster met diverse opties. Aan de linkerkant onder "Oorspronkelijk document" zoek je dan het originele bestand op, aan de rechterkant het gereviseerde document. Eronder heb je dan diverse vergelijkingsinstellingen. Vink de opties aan of uit naar wens, standaard is alles ingeschakeld.

Documenten vergelijken

Onderaan het venster kun je bepalen in welk document je wilt dat de wijzigingen worden getoond. Standaard staat dit ingesteld op Nieuw document. Als je dan alles hebt ingesteld druk op OK.

Het nieuwe document opent dan met de diverse gevonden wijzigingen. Linksboven zie je dan een samenvatting met onder andere het aantal invoegingen, verwijderingen en opmaak met daaronder een overzicht van de diverse wijzigingen in het hoofd document ten opzichte van het gereviseerde document.

Documenten vergelijken

Dan staat er bovenin een knop genaamd Accepteren waarmee je de diverse wijzigingen kunt doorlopen en wel of niet Accepteren.