Word 2007 - Boekje maken


Word leent zich perfect om makkelijk een boekje te maken. Dit boekje is dan op A4 papier maar in A5 formaat dus een liggende pagina zodat je makkelijk de verschillende vellen kan vouwen. Nu kan het maken van een boekje vrij ingewikkeld zijn om de juiste pagina's achter elkaar te krijgen / dubbelzijdig etc. Met Word echter kan dit vrij eenvoudig en hier hoef je dan niet meer na te denken hoe de pagina's in elkaar moeten komen.

Om een boekje te maken moeten eerst de instellingen van het document goed gezet worden. Ga binnen Word bovenin de werkbalk naar het tabblad Pagina-indeling en klik hier op het pijltje bij Pagina-instelling.

Boekje maken

Dan opent er een nieuw venster met het tabblad "Marges". Onder de kop "Pagina's" klik achter Meerdere pagina's op Normaal en kies hier voor Katern. Eronder komt dan een nieuwe optie beschikbaar genaamd "Vellen per boekje", klik hier op Alles en kies voor Auto.

Boekje maken

Druk dan op OK en het venster van Word wordt aangepast naar A5 formaat. Nu kun je het boekje gaan maken en de tekst invoeren, het is hierbij wel aan te raden om even te testen hoe dit uit de printer komt voor de beeldvorming, verder is het aan te raden om op dat moment paginanummers in te voegen. Dit doe je door bovenin in de werkbalk naar het tabblad Invoegen te gaan en hier op de knop "Paginanummers" te klikken. Hier kun je dan bepalen waar de paginanummers geplaatst moeten worden.

Boekje maken

Het boekje is dan klaar om gemaakt te worden, als je dubbelzijdig gaat afdrukken controleer dan wel even hoe je het papier weer terug in de printer doet als je geen dubbelzijdige printer hebt.

Boekje maken