Word 2007 - Afbeeldingen opmaken met diverse effecten


Word 2007 kent diverse opties voor het invoegen en opmaken van figuren maar Word beschikt ook over een reeks opties en effecten om gewone afbeeldingen / foto's mee op te maken en op te vrolijken. Op deze manier hoef je niet altijd gebruik et maken van een fotobewerkingspakket als Photoshop om effecten toe te passen op afbeeldignen. Om de diverse effecten te gebruiken voeg eerst een afbeelding in, ga hiervoor bovenin de werkbalk naar het tabblad invoegen. Klik hier dan op de knop "Afbeelding" en zoek een foto op naar wens om in te voegen.

Afbeeldingen opmaken

Zodra de afbeelding is ingevoegd is deze automatisch geselecteerd en komen de opties om de afbeeldng op te maken direct tevoorschijn bovenin in de werkbalk. Als de foto niet geselecteerd is klik hier dan op om alsnog de opties tevoorschijn te halen.

In het midden van de werkbalk zie je dan al diverse voorbeelden staan om de afbeelding mee op te maken, door op het kleine pijltje aan de rechterkant van de afbeeldingstijlen te klikken komen alle opties tevoorschijn zoals hieronder aangegeven in de afbeelding.

Afbeeldingen opmaken

Door nu op een effect te klikken wordt deze direct toegepast op de afbeelding. Je kunt ten alle tijden via de knop "Beginwaarden van afbeelding" linksboven terug naar het origineel en alle effecten weer verwijderen.

Afbeeldingen opmaken

Door op de knop Afbeeldingeffecten te klikken kun je de afbeelding een 3D effect, een gloed, rand of schaduw meegeven. Op deze manier kun je de effecten weer combineren met de stijlen hierboven zoals door er bijvoorbeeld een weerspiegeling aan toe te voegen.

Afbeeldingen opmaken

Dan is er ook nog de knop "Afbeeldingvorm" die je vervolgens kunt toevoegen op de al bestaande effecten. Op deze manier kun je dan de huidige afbeelding inclusief effecten omzetten naar een gekozen vorm bijvoorbeeld een pijl of een andere vorm zoals hieronder. Als je nu grote afbeeldingen invoegt dan is het wellicht raadzaam om even op de knop "Afbeeldingen comprimeren" te klikken om zo het gehele document iets kleiner qua omvang te maken voor het geval dat je het bijvoorbeeld verstuurd.

Afbeeldingen opmaken