Outlook 2007 - E-mailaccount instellen


Het instellen van een e-mailaccount of meerdere e-mailaccounts binnen Outlook 2007 gaat als volgt. Ga hiervoor bovenin in Outlook naar het menu item Extra en kies hieronder voor Accountinstellingen waarna er een nieuw venster opent met standaard het tabblad E-mail. Klik hier links op de knop "Nieuw".

E-Mailaccount instellen

De Wizard opent dan, standaard staat hier geselecteerd "Microsoft Exchange, POP3, IMAP of HTTP", klik onderaan het venster op Volgende. Je kunt het handigst alle instellingen in één keer instellen door onderaan een vinkje te plaatsen voor "Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren". Druk dan op Volgende.

E-Mailaccount instellen

In dit venster staat standaard "Internet-e-mail" geselecteerd. Klik hier op Volgende. In het volgende venster kun je dan in 1 keer alle gegevens invullen. Bovenaan eerst de Naam, dit is de naam die de ontvanger van je e-mails ziet. Vul daaronder je eigen e-mailadres in. Het type account is standaard POP3, vul daaronderbij de server voor inkomende e-mail en uitgaande e-mail de gegevens in van je e-mailprovider. Als laatste vul je dan je gebruikersnaam en wachtwoord in.

E-Mailaccount instellen

Nu je al je gegevens in hebt gevuld kun je via de knop rechts "Accountinstellingen testen..." bekijken of je de gegevens allemaal goed hebt ingevuld en of deze werken. Als bij de testen allemaal vinkjes verschijnen zijn de gegevens goed en kun je onderaan op de knop "Volgende" klikken.

E-Mailaccount instellen

Druk dan op Voltooien en het e-mailaccount is ingesteld.