Outlook 2007 - Contactpersonen exporteren naar Gmail


Als je wellicht de overstap maakt tussen Outlook en Gmail of Gmail ook wilt gebruiken als tweede account etc. dan is het makkelijk om de contactpersonen die je normaal hebt in Outlook ook in Gmail te hebben. Om dit zover te krijgen moeten de contactpersonen eerst geexporteerd worden vanuit Outlook.

Ga hiervoor bovenin naar Bestand en klik op "Importeren en Exporteren". Klik dan in het venster dat opent op de regel "Naar een bestand exporteren" en klik op volgende.

Contactpersonen exporteren naar Gmail

In het volgende scherm klik op de regel "Door lijstscheidingstekens gescheiden waarden (Windows)" en druk op volgende. Dan volgt het scherm met de keuze van de contactpersonen. Klik hierin in de lijst op Contactpersonen en druk nogmaals op volgende. Dan in het laatste venster de optie om het bestand op te slaan, via de Bladeren knop geef een locatie en een naam voor het .CSV bestand op. Klik dan op volgende en dan op Voltooien.

Contactpersonen exporteren naar Gmail

De contactpersonen zijn dan geexporteerd kunnen worden geimporteerd binnen Gmail. Log dan in in Gmail en klik hier aan de linkerkant op Contactpersonen. Klik daarna aan de linkerkant bovenin op de Importeren link.

Contactpersonen exporteren naar Gmail

Dan volgt het "Importeren" venster, klik hier dan op de knop Bladeren en zoek het net gemaakte bestand op. Door een vinkje te plaatsen voor de regel "Deze geimporteerde contactpersonen ook toevoegen aan:" kun je snel een nieuwe groep maken waarin je de contactpersonen importeert. Druk dan op de knop "Importeren".

Contactpersonen exporteren naar Gmail

Als laatste volgt dan een bevestiging en het aantal geimporteerde contactpersonen, druk dan op OK en de contactpersonen zijn beschikbaar binnen Gmail.