Internet Explorer 8 - Web Slices, wat zijn Web Slices


Nieuwe functionaliteit met de introductie van Internet Explorer 8 zijn de Web Slices. Web Slices zijn gedeeltes / slices van een website die bepaalde informatie bevatten en toe te voegen zijn aan de werkbalk van Internet Explorer. Web Slices zijn vergelijkbaar met RSS feeds en kunnen aangeboden worden door websites. Deze Slices geven een mogelijkheid om bijvoorbeeld op de hoogte te blijven van bepaald nieuws of een ander gedeelte van een website.

Web Slices, wat zijn Web Slices

Een ander voorbeeld is er met eBay. eBay stelt Web Slices beschikbaar voor veilingen waarmee er op deze manier een veiling is te volgen. In de werkbalk van Internet Explorer is dan alleen het gedeelte te zien met de daadwerkelijke veiling.

Het inschakelen van een Web Slice kan op meerdere manieren. Als er een Web Slice beschikbaar is op een pagina zal hiervan een groen icoon verschijnen bovenin in de werkbalk. Door hierop te klikken komt de Web Slice of eventueel meerdere Web Slices tevoorschijn.

Web Slices, wat zijn Web Slices

Klik dan op het gewenste item om toe te voegen en een melding verschijnt in beeld. Klik dan op toevoegen en de Web Slice wordt bovenin in de werkbalk geplaatst.

Web Slices, wat zijn Web Slices

Een andere manier van toevoegen is er via de pagina zelf. De Web Slice bevindt zich op een pagina en door over dit gedeelte te gaan met de muis verschijnt er een icoon, na het klikken komt dezelfde toevoegmelding.