Internet Explorer 8 - InPrivate surfen


Nieuw met Internet Explorer 8 komt de InPrivate functie oftewel de privacymodus die inmiddels ook zit in browser Google Chrome met de incognitomodus. Het inschakelen van de privacymodus kan in Internet Explorer door bovenin naar beveiliging te gaan en hier te klikken op de optie "InPrivate-navigatie" te klikken.

InPrivate surfen

Er wordt dan een nieuw venster geopend, je kunt hierin altijd zien dat je in de privacymodus zit door de InPrivate vermelding vooraan de adresbalk en achteraan in de titelbalk.

InPrivate surfen

Wat doet de privacymodus nu. Met de privacymodus ingeschakeld worden gegevens niet meer opgeslagen in Internet Explorer, sommige gegevens worden tijdens de browsersessie wel opgeslagen dit zijn de cookies, de tijdelijke internetbestanden en de Anti-phishing cache. De gegevens opgeslagen tijdens de sessie zullen worden dan automatisch verwijderd op het moment dat de browser wordt afgesloten. De geschiedenis, data uit formulieren, adresbalkgegevens en wachtwoorden worden niet tijdens de sessie opgeslagen. Ook geld hier dat bepaalde inhoud geblokkeerd kan worden op websites in verband met de privacy.

Eventuele wijzigingen tijdens de InPrivate sessie in de Internetopties zullen wel worden bewaard, ook eventueel toegevoegde RSS feeds of Web Slices worden niet verwijderd na het sluiten van de InPrivate sessie.

Overigens is de InPrivate modus snel te openen middels de toetsencombinatie "Ctrl + Shift + P". Je kunt er voor kiezen om altijd standaard met de privacymodus ingeschakeld te surfen. Hoe je dit doet in de volgende tip: Standaard InPrivate surfen.