Internet Explorer 7 - Zoekbalk verwijderen


Internet Explorer 7 heeft in tegenstelling tot zijn voorganger een zoekbalk rechtsboven van het venster staan met een standaard ingestelde zoekmachine zoals Google zodat je snel op het web kunt zoeken. Gebruik je het niet of staat het in de weg dan is deze uit te schakelen.

Zoekbalk verwijderen

Nu kun je de zoekbalk automatisch verwijderen door het registerbestandje van WebSonic.nl hieronder te downloaden. Dit bestandje voegt de sleutel toe zoals hieronder wordt beschreven. Je kunt het dus ook handmatig doen door de stappen hieronder te volgen. Het bestandje en de stappen hieronder werken in Windows XP en in Windows Vista.Doe dan het volgende. Eerst moet regedit geopend worden. In Windows XP ga je naar Start en klik je dan op Uitvoeren en type je regedit en druk je op OK. In Windows Vista ga je naar Start >> Alle Programma's >> Bureau-accessoires en klik je op Uitvoeren. Type hier dan regedit en druk op OK en de register editor opent.

Navigeer dan in het linkergedeelte naar de sleutel,

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\


Klik dan met de rechtermuisknop op de sleutel Microsoft en kies Nieuw >> Sleutel.

Zoekbalk verwijderen

Vul als naam in voor de nieuwe sleutel: Internet Explorer. Klik dan met de rechtermuisknop op Internet Explorer en kies weer Nieuw >> Sleutel. Geef nu als naam op Infodelivery. Dan moet er nog 1 sleutel gemaakt worden, klik met de rechtermuisknop op Infodelivery en kies Nieuw >> Sleutel en geef deze de naam Restrictions

Klik nu met de rechtermuisknop op Restrictions en kies Nieuw >> DWORD-waarde, in het rechtergedeelte wordt de nieuwe waarde dan toegevoegd en geef deze de naam NoSearchBox. Dubbelklik er vervolgens op en verander de 0 onder Waardegegevens naar 1 en druk op OK.

Zoekbalk verwijderen

Sluit nu de register editor en log uit of herstart de PC. Na het opnieuw inloggen zal dan de zoekbalk verdwenen zijn. Om deze later weer terug te zetten navigeer je weer naar de sleutel die hierboven is gemaakt en zet je de DWORD-waarde weer terug op 0.

Zoekbalk verwijderen