Internet Explorer 7 - Startpagina / Meerdere startpagina's instellen


Internet Explorer 7 heeft een nieuwe optie ten opzichte van Internet Explorer 6 en wel de optie om meerdere startpagina's in te stellen. Dit houd in dat er 1 hoofdstartpagina is die je ziet bij het opstarten van Internet Explorer en daarnaast zullen dan de andere ingestelde pagina's openen op andere tabbladen ernaast in hetzelfde venster.

Een standaard startpagina is al ingesteld als het goed is, anders kun je dat op dezelfde manier doen. Dus ga nu naar de website die je wilt instellen als extra startpagina. Eenmaal gearriveerd klik je bovenin op het kleine zwarte pijltje in de knop "startpagina" en er zal een menu tevoorschijn komen, waarin je klikt op "Startpagina toevoegen of wijzigen" zoals hieronder in het plaatje.

Meerdere startpagina's

Er opent dan een nieuw venster, kies dan hier de optie "Deze webpagina als enige startpagina gebruiken" als je alleen de startpagina wilt wijzigen en verder geen extra pagina's wilt instellen. Klik op "Deze webpagina aan de tabbladen van uw startpagina toevoegen". Nu is de pagina als extra ingesteld. Als je nu Internet Explorer opstart krijg je je eigen hoofdstartpagina plus de net ingestelde pagina op een tabblad.

Meerdere startpagina's

Verwijderen gaat op ongeveer dezelfde manier. Klik dan bovenin op het kleine zwarte pijltje in de knop "startpagina" en het menu komt weer tevoorschijn, waarin je klikt op "Verwijderen" zoals hieronder in het plaatje.

Meerdere startpagina's

Dan krijg je een uitschuifmenu met alle ingestelde startpagina's met de hoofdstartpagina bovenaan. Klik op de websites die je wilt verwijderen. Dan krijg je nog een bevestigingsvraag, klik hier op ja en de website is verwijderd als startpagina.