Internet Explorer 7 - Downloaden en installeren


Internet Explorer 7 brengt een hoop veranderingen en verbeteringen met zich mee ten opzichte IE6. Zo is er nu tabblad ondersteuning en RSS ondersteuning en een Phisingfilter. Als je Windows XP gebruikt kun je via de onderstaande 2 links kun je IE7 downloaden in de Nederlandse taal. Heb je Windows Vista dan beschik je automatisch over IE 7. Eenmaal gedownload heb je een setup bestand, dubbelklik hierop en voer deze uit. De PC zal dan 1 keer herstarten. Zodra de installatie is voltooid start je de nieuwe versie door op het oude vertrouwde Internet Explorer icoontje te klikken zoals je gewend was met de vorige versie. Je krijgt dan voor het eerst een startpagina van Internet Explorer zelf eenmalig met een aantal vragen om de standaard instellingen te voltooien.

De eerste vraag gaat over de standaardzoekmachine in de browser. Standaard zal dit ingesteld staan op Live.nl, de zoekmachine van Microsoft. Plaats een vinkje voor "De huidige standaardzoekmachine behouden" om de instelling onveranderd te laten. Klik op het vinkje voor "Ik wil zelf een keuze maken in een lijst met andere zoekmachines" om bijvoorbeeld Google in te stellen als standaardzoekmachine.

Downloaden en installeren

De tweede vraag gaat zoals hierboven in de afbeelding over het Phisingfilter. Phising houdt in dat er geprobeerd wordt de gebruiker over te halen om op een nagemaakte website van bijvoorbeeld een bank persoonlijke gegevens in te vullen waar je meestal door middel van een email heen wordt gestuurd. Het Phising filter controleert websites waar je heen surft en controleert deze websites op onveiligheid.

Als het nog niet het geval is zet dan een vinkje voor "Automatisch phishingfilter aanzetten". Dit is aanbevolen om te doen. Verder instellingen hoef je verder niet aan te geven. Ga dan naar beneden in de pagina en druk op de knop "Instellingen opslaan". Er verschijnt dan een laatste venster met de titel "De instellingen zijn opgeslagen. U kunt nu aan de slag." en een aantal opties zoals een rondleiding maar dit is allemaal naar eigen wens te volgen.

Downloaden en installeren

Klik dan onderaan de pagina op de knop "Uw instellingen opslaan". Als je tijdens de eerste vraag voor een eigen keus zoekmachine hebt gekozen zal de lijst met zoekmachines geopend worden in een nieuw venster, hier is dan bijvoorbeeld Google in te stellen als standaardzoekmachine.