Google Chrome - Altijd starten in Incognitomodus


Net als de andere bekende browsers bevat Google een privemodus, de Incognitomodus genoemd. In het kort kun je net de Incognitomodus ingeschakeld surfen zonder dat daar sporen van opgeslagen worden zoals de surfhistorie. Normaal gesproken start je de Incognitomodus vanuit een Google Chrome venster maar als je liever standaard met deze modus ingeschakeld surft is het handiger om direct al te starten met deze privemodus.

Om dit in te stellen pas je de snelkoppeling van Chrome aan. Ga naar de snelkoppeling waar je de browser mee start, bijvoorbeeld onder Start, Alle Programma's, Google Chrome. Klik dan met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en kies voor Eigenschappen.

Incognitomodus

Er opent dan een scherm met de eigenschappen van de snelkoppeling. Op het tabblad 'Algemeen' klik in het veld achter 'Doel:'. Achter het pad voeg dan '-incognito' toe.

Incognitomodus

Druk dan onderaan het venster op OK en vanaf nu als je Google Chrome opstart is automatisch de Incognitomodus ingeschakeld. Als je dit later weer wilt terugdraaien verwijder je de '-incognito' vermelding weer uit de snelkoppeling op dezelfde manier.

Incognitomodus