Google Agenda - Afspraakeenheden


Vervallen

Deze feature is sinds half december 2012 komen te vervallen. Al bestaande afspraakeenheden blijven beschikbaar tot maximaal half december 2013.

Een handige optie binnen Google Agenda is een nieuwe feature genaamd appointment slots, of in het Nederlands 'afspraakeenheden'. Wat je met deze feature kan doen is het indelen van je agenda in tijdvakken zodat anderen eenvoudig afspraken kunnen inplannen. "Zo kan bijvoorbeeld een hoogleraar elke week tijdens werktijd studenten tijd laten reserveren. En een kapsalon kan iedereen die een bezoek aan hun website brengt een afspraak laten maken tijdens openingstijden." aldus de uitleg van Google.

Instellen

Het instellen van tijdvakken gaat op dezelfde manier als het maken van een afspraak. Sleep met de muis een vlak in je agenda en kies daarna in de ballon voor Afspraakeenheden. Een blok kan bestaan uit 5, 10, 15, 30, 45 of 60 minuten. Door op Details bewerken te klikken kom je op de detailpagina waar onder andere een link staat die naar anderen gestuurd kan worden zodat ze een afspraak kunnen maken.

Gemaakte afspraakeenheden verschijnen in je agenda als normale afspraken.

Agenda Afspraakeenheden