1 april 2015: Pac-Man in Google Maps


google_maps_pac_man

Het klassieke spelletje Pac-Man is toegevoegd door Google als nieuwe feature van Google Maps, speciaal voor 1 april. Met de nieuwe weergave voor de kaartendienst genaamd Pac-Maps kun je zodoende het verslavende spelletje gaan spelen in je eigen stad of dorp.

Met informatie over locaties plus de toevoeging van Street View is het normaal gesproken bijzonder eenvoudig om uit te vinden waar je precies naar toe moet maar tot op heden was er nooit iets om aan te geven waar je vooral niet naar toe zou moeten gaan zo zegt het bedrijf. Met Pac-Maps is dit opgelost want met het nieuwe spelletje zijn er allerlei gevaarlijke digitale wezentjes toegevoegd waaronder Pinky, Blinky, Inky en Clyde. Tijdens het navigeren door de met fruit gevulde straten kun je snel bepalen welke straten je moet vermijden vanwege de spoken en zodoende veilig op de gewenste locatie aankomen.

Pac-Man kan eenvoudig gespeeld worden op de desktop en in de mobiele apps van Google voor iOS en Android. Op de desktop Pac-Maps gaan spelen kan door naar een willekeurige locatie op de kaart te gaan en linksonder op het Pac-Man icoon te klikken naast Earth.

Spelen kan vervolgens met de pijltjestoetsen op je toetsenbord en je hebt vijf levens. Voor elk bolletje krijg je 100 punten en extra punten krijg je voor al het fruit dat je kunt pakken. Mocht je een marker van Google Maps tegenkomen dan levert deze je 3000 punten op, mocht je het figuurtje van Street View (Pegman) tegenkomen dan scoor je 5000 punten.

Pac-Man in de echte wereld

Ondertussen heeft Ingress (augmented realityspel van Google) een manier gelanceerd om Pac-Man met de app in het echte leven te kunnen spelen. Meer hierover in de video.