Google Maps 8-bit for NES, 1 april 2012


Google Maps 8-bit

Google heeft Maps 8-bit for NES bedacht. Het is namelijk zo dat Google inmiddels aanwezig is op verschillende platformen van desktop, tot mobiele telefoons tot tablets maar toen realiseerde het bedrijf zich dat al geruime tijd een bijzonder populair systeem volledig is genegeerd en dat is de Nintendo Entertainment System. Daarom is daar nu het eerste product van Google speciaal voor de NES, Google Maps 8-bit. Dit is een prachtige versie van de kaartendienst met nog mooiere low-res graphics en een gave soundtrack.

De 8-bit maps die je ziet worden realtime gegenereerd, Google geeft aan dat op dit allemaal mogelijk te maken meer dan honderdduizend servers zijn ingericht.

Google Maps 8-bit

Street View - Modem - Microfoon

Met Google Maps 8-bit kun je gewoon alle dingen doen die je normaal ook online zou doen zoals het zoeken naar steden en het inschakelen van Street View. Het maken van een routebeschrijving kan uiteraard ook gewoon en zelfs spraakgestuurd zoeken is mogelijk, in de bijgeleverde controler zit namelijk een microfoon. Verder heeft Google speciaal een cartridge ontworpen voor de NES waarin direct een modem zit zodat je "snel" verbinding kunt maken met Google. Je hoeft alleen maar de telefoonkabel in te pluggen.

Google Maps 8-bit

Opstarten

Mocht Google Maps onverwachts niet opstarten dan is dit, net zoals bij andere spellen voor de NES simpel op te lossen door even in de cartridge te blazen.

Google Maps 8-bit

Zoektocht

Onderaan deze pagina een video waarin een kleine demonstratie is te zien maar het zal helaas nog even duren voordat Google Maps 8-bit daadwerkelijk beschikbaar is in de eigen Google Store. Een versie voor de Game Boy is nog in ontwikkeling. Echter tot die tijd kun je naar de gewone versie van Google Maps gaan om de nieuwe 8-bit versie vast uit te proberen. Zodra je Google Maps opent klik dan rechtsboven op de knop Zoektocht om over te schakelen. Klik eventueel op deze link om de 8-bit versie rechtstreeks te openen

Google Maps 8-bit

Google Maps 8-bit

8-bit Street View

Vergeet ook zeker niet om ook even over te schakelen op de straatweergave.

Google Maps 8-bit

Video

Hieronder de video met de aankondiging en demonstratie.