Magic Hand, 1 april 2014


Het team van Google Japan heeft nieuwe manier bedacht om Japanse tekens snel in te voeren. In de afgelopen jaren werden er al diverse apparaten bedacht om sneller Japanse tekens mee in te kunnen voeren. Zo werd in 2010 bijvoorbeeld een toetsenbord in de vorm van een drumstel gepresenteerd al bleek later dat het drumstel toch uit iets teveel toetsen bestond. In 2012 volgde een apparaat om middels morsecode Japanse tekens in te voeren maar ook dit bleek niet handig te zijn omdat gebruikers vaak de tekens moesten opzoeken. Afgelopen jaar probeerde Google Japan het opnieuw met de introductie van de Patapata.

Magic Hand

Het team van Google Japan heeft dit jaar een nieuw apparaat bedacht, met name gericht op het eenvoudiger en sneller invoeren van Japanse tekens op smartphones en tablets. Het gaat om de Magic Hand, een bestuurbare witte hand met een uitgestoken rechterwijsvinger om te typen op smartphones en tablets en deze tevens te bedienen.

Zijn je nagels te lang, maken je vingers het scherm van je telefoon vies, lukt het niet om je scherm te gebruiken met een handschoen of ben je geblesseerd dan lost dit nieuwe apparaat al je problemen op. Het bedienen van de hand om tekens in te voeren gaat met behulp van een joystick en er kunnen verschillende handen worden geplaatst, denk bijvoorbeeld aan een hand met de linkerwijsvinger uitgestoken. Het is zelfs mogelijk om USB-apparaten te koppelen zoals een normaal toetsenbord. Er wordt momenteel nog gewerkt aan een mobiele versie van de Magic Handop die op elke locatie te gebruiken.

Magic Hand

Magic Hand

Magic Hand

Magic Hand

Magic Hand

Magic Hand