Google wijzigt naam in Topeka, 1 april 2010


CEO Eric Schmidt van Google maakte op 1 april groots nieuws bekend gemaakt. Er was besloten dat de naam Google werd gewijzigd in Topeka vanaf 1 april.

De reden hierachter was helder, begin maart 2010 maakte het plaatsje Topeka in Kansas bekend de naam van de stad te gaan wijzigen in Google Kansas. De burgemeester van de stad nam deze beslissing om zodoende Google op een ludieke manier ervan te overtuigen dat de stad een prima testlokatie zou zijn voor het glasvezel internet systeem dat Google heeft geďntroduceerd.

Om iets terug te doen voor het stadje wijzigde Google op 1 april de naam. "Don’t be fooled. Even Google recognizes that all roads lead to Kansas, not just yellow brick ones." aldus Eric Schmidt over het wijzigen van de naam.

Google wijzigt naam in Topeka

Gevolgen

Deze wijziging had uiteraard de nodige gevolgen:

  • Brieven aan Google moesten geadresseerd worden aan Topeka Inc.
  • Medewerkers van Google werden voorheen Googlers genoemd, echter dit werd nu Topekers of Topekans.
  • Producten werden hernoemd, Topeka News, Topeka Maps, Topeka Talk, etc.
  • Het in 2008 gelanceerde Project Virgle, een samenwerking tussen Google en Virgin werd hernoemd naar Project Vireka.
  • In 2005 werd in Zweden een kind vernoemd naar Google. Het kind dat geboren werd op 12 september 2005 kreeg de naam Oliver Google Kai. Het was de verwachting dat zijn naam werd gewijzigd naar Oliver Topeka Kai.

Logo

Op de homepage van de Amerikaanse versie van de zoekmachine werd ook daadwerkelijk het logo gewijzigd. Een screenshot hieronder.

Google wijzigt naam in Topeka

Google wijzigt naam in Topeka