Gmail Tap, 1 april 2012


Het QWERTY toetsenbord bestaat al sinds 1874 en is sinds dat momoment praktisch niet gewijzigd en wordt tot op heden nog altijd gebruikt. Het team van Gmail denk dat dit makkelijker kan en heeft daarom speciaal voor Android en iOS een nieuwe manier van invoeren bedacht gericht op de toekomst, Gmail Tap. Met Gmail Tap blijven er van de 26 toetsen nog slechts 2 over, simpelweg een punt en een streepje, oftwel Morsecode.

Ideaal dus want op deze manier kan elke letter van het alfabet snel getypt worden, je kunt mailen waar en wanneer je wilt en je hoeft alleen maar het morsealfabet te leren.

De manier van invoeren haakt in op de invoermethode afkomstig van Google Japan.

Gmail Tap

Multi-email

Aanvullend op de bovenstaande feature is er een tweede handige feature bedacht en dat is Multi-email. Zoals de naam al aangeeft kun je op deze manier eenvoudig meerdere e-mails tegelijkertijd typen waardoor je productiviteit dus een stuk omhoog gaat.

Gmail Tap

Morsealfabet

Gmail Tap

Video's

Het is de bedoeling dat er later nog een feature volgt zodat je de flitser op je telefoon kunt gebruiken en het is de bedoeling dat er nog meer toetsenborden worden toegevoegd (Double-black diamond mode) zodat je tot 8 mails tegelijkertijd kunt typen.

De applicatie voor Android kan hier gedownload worden.

Behind-the-scenes