Gmail Shelfie, 1 april 2014


Shelfie

Op 1 april is Gmail jarig, de maildienst werd op 1 april 2004 gelanceerd en dus bestaat Gmail in 2014 precies 10 jaar. Google geeft aan dat alle gebruikers een grote bron van inspiratie waren in de afgelopen jaren. Gebruikers stuurden ideeŽn op voor nieuwe features, vertelden wat ze goed vonden maar ze vertelden ook zeker wat ze slecht vonden.

Om alle gebruikers te bedanken heeft Gmail een nieuwe feature toegevoegd aan de maildienst. Google geeft aan dat in 2012 toen aangepaste thema's werden gelanceeerd het team een oproep deed om de perfecte foto als achtergrond in te stellen en de maildienst zodoende persoonlijker te maken. Veel gebruikers gaven gehoor aan deze oproep en maakten foto's van zichzelf en stelden deze in als thema, selfies genoemd.

Alle gebruikers plaatsen graag foto's van zichzelf zo zegt Google maar er bleek een probleem te zijn en dat was dat er geen enkele mogelijkheid bestond om deze foto's te delen met anderen. Daarom komt Gmail nu met een feature genaamd Shelfie, SHareable sELFIE. Een nieuwe feature om selfies makkelijk te delen met de rest van de wereld. Middels een aantal kliks kan een foto (selfie) gedeeld worden met familie en vrienden.

Zodoende kan je moeder, je tante of je vriendin je eigen foto instellen als achtergrond zodat ze je altijd kunnen zien als ze berichten lezen en schrijven. De feature is voor iedereen beschikbaar, ook is er een instelling om de top trending shelfies te bekijken om inspiratie op te doen. Ook is te zien wie trending is op de pagina van Gmail op Google+.

In 2013 werd het woord Selfie door de Oxford Dictionaries uitgeroepen tot het woord van het jaar, het team van Gmail verwacht dat Shelfie het woord van 2014 zal gaan worden.

Shelfie