Gmail Paper, 1 april 2007


Gmail Paper, 1 april 2007 Gmail Paper werd 1 april 2007 gelanceerd als nieuwe service voor eigenaren van een gratis Gmail e-mailadres want, Everyone loves Gmail. Met als leus, 'But not everyone loves e-mail' bood Gmail met de nieuwe dienst gebruikers de mogelijkheid aan via een druk op de knop een papieren versie van een e-mail aan te vragen die dan vervolgens via de reguliere post opgestuurd zou worden. Google zou alle berichten vrijwel direct printen en de berichten konden thuis in de brievenbus worden verwacht binnen 2 tot 4 werkdagen.

"A stack of Gmail Paper arrives in a box at your doorstep, and it's yours to keep forever. You can read it, sort it, search it, touch it. Or even move it to the trash-the real trash."

Aan de service waren zoals het Google betaamd geen kosten verbonden doordat er relevante advertenties werden gedrukt aan de achterkant van het Gmail papier in het rood, 36pt in het lettertype Helvetica. Dus geen last van Pop-ups of Flash animaties. Een limiet aan het aantal afdrukken was er evenmin, een gebruiker mocht twee tot duizend afdrukken bestellen, het was maar net wat de gebruiker zelf redelijk vond. Bijlagen waren ook mogelijk, afbeeldingen werden geprint op hoge kwaliteit fotopapier en vastgemaakt met een paperclip aan de afdruk. Mp3 en Wav geluidsbestanden konden echter niet geprint worden.

De officiŽle site: mail.google.com/mail/help/paper/index.html

Gmail paper, 1 april 2007