Gmail Custom Time, 1 april 2008


Het team van Gmail, de gratis e-maildienst van Google introduceerde net als voorgaande jaren op 1 april een nieuwe functie. In 2009 was dat Gmail Custom Time. Met Gmail Custom Time waarvan een afbeelding hieronder was het mogelijk om e-mail terug naar het verleden te sturen. Op deze manier kon je bijvoorbeeld alsnog mensen een e-mail sturen voor een verjaardag die je vorig jaar was vergeten. Er zat echter wel een limiet aan Custom Time, de e-mail kon maximaal terug gestuurd worden tot 1 april 2004. Deze limiet was er omdat voor deze datum Gmail nog niet bestond. Het zou in dat geval dus niet kloppen voor de ontvanger omdat hij dan een e-mail zou zien in zijn postvak met een datum waarop de e-maildienst nog niet bestond. Vergelijkbaar met het op bezoek gaan bij je ouders op het moment dat je zelf nog niet bestond......

Om gebruik te maken van de optie selecteerde je bij het maken van een nieuw bericht de optie "Custom Time". Hieronder stond dan 1 uur en 6 uur standaard als optie aangegeven met daaronder de mogelijkheid om een eigen tijd in te voeren. De verstuurde e-mail werd dan bij de ontvanger op de juiste chronologische volgorde in het postvak geplaatst.

Een aantal reacties van enthousiaste beta gebruikers van de dienst.
  • "The entire concept of 'late' no longer exists for me. That's pretty cool. Thanks Gmail!".
  • "I just got two tickets to Radiohead by being the 'first' to respond to a co-worker's 'first-come, first-serve' email. Someone else had already won them, but I told everyone to check their inboxes again. Everyone sort of knows I used Custom Time on this one, but I'm denying it."
  • "This feature allows people to manipulate and mislead people with falsified time data. Time is a sacred truth that should never be tampered with."
Gmail Custom Time, 1 april 2008

Gmail Custom Time, 1 april 2008