Gmail Autopilot, 1 april 2009


CADIE: Op 1 april 2009 introduceerde Google, CADIE. Na jaren in het diepste geheim te zijn ontwikkeld kwam op 31 maart om 23:59 CADIE tot leven in Mountain View CaliforniŽ. CADIE was een kunstmatige intelligentie die zichzelf verder kon ontwikkelen. Meer over CADIE en haar invloed hier.

Het team van Gmail introduceerde op 1 april 2009 een nieuwe functie genaamd Gmail Autopilot. Hiermee kon je de 'Automatische piloot' inschakelen. De functie kon inhoudelijk met behulp van CADIE automatisch e-mail berichten beantwoorden. Het automatische antwoord en de schrijfstijl hiervan werd bepaald op basis van eerdere handgeschreven berichten, echter mochten er minder dan 100 berichten beschikbaar zijn konden de automatische antwoorden iets afwijkend zijn. Via de instellingen was de automatische piloot nog een beetje bij te stellen, zo kon je met een schuifbalk het aantal typefouten regelen. De automatische piloot werkte overigens ook met Gmail Chat.

Gmail Autopilot, 1 april 2009

Het kon ook gebeuren dat zowel de verzender als de ontvanger Autopilot hadden ingeschakeld, in dat geval bleek uit test dat dit goed ging tot drie berichten.

Gmail Autopilot, 1 april 2009

De site: mail.google.com/mail/help/autopilot/index.html