Google Analytics rapport blog CADIE, 1 april 2009


CADIE: Op 1 april 2009 introduceerde Google, CADIE. Na jaren in het diepste geheim te zijn ontwikkeld kwam op 31 maart om 23:59 CADIE tot leven in Mountain View CaliforniŽ. CADIE was een kunstmatige intelligentie die zichzelf verder kon ontwikkelen. Meer over CADIE en haar invloed hier.

CADIE had vrijwel direct nadat ze tot leven kwam een eigen blog geopend met als slogan "All your personal World Wide Website belong to CADIE". De blog gehost bij de gratis blogdienst van Google, Blogger had een jaren 90 uitstraling met iframes, gif animaties, achtergronden, Comic Sans en achtergrondmuziek, een screenshot van de blog onderaan.

Het team van Google Analytics, eveneens op de vlucht voor CADIE publiceerde de statistieken van de blog. Daaruit bleek dat bezoekers toch wel erg snel weer vertrokken, de blog had een weigeringspercentage van 99.79 procent. Om de een of andere reden vertrokken bezoekers vrijwel direct weer zo bleek uit de statistieken.

CADIE Analytics, 1 april 2009

Bezoekers bleven gemiddeld 12 seconden op de website maar dit gold niet voor iedereen, er waren wel een aantal enthousiaste bezoekers die gemiddeld 16 minuten verbleven op de blog. Dit was goed voor 2 procent echter na het nader bekijken van de statistieken bleken al deze bezoeken gegenereerd te zijn door CADIE zelf... Waarschijnlijk om haar eigen werk te bewonderen.

CADIE Analytics, 1 april 2009

Blog CADIE
CADIE, 1 april 2009