Beste video ooit op YouTube, 1 april 2013


YouTube heeft een wedstrijd aangekondigd die gaat over de beste video ooit op YouTube geplaatst. De videowebsite heeft inmiddels genoeg video's weten te verzamelen om de beste video ooit uit te kunnen kiezen. De videowebsite werd in 2005 gestart met als doel de beste video te vinden en het bedrijf had nooit verwacht zoveel respons te krijgen.

Alle gebruikers hebben nog tot 23:59 uur om video's voor de wedstrijd in te dienen. Hierna zal het niet meer mogelijk zijn om video's in te sturen en zal de website offline gaan.

De eerste selectie zal worden gedaan door 30.000 medewerkers en daarna neemt een jury bestaande uit beroemdheden op YouTube en filmcritici. Elke video maakt kans, YouTube geeft aan dat een video als Gangnam Style met 1 miljard views net zoveel kans maakt als een video met 40 views waarin een man te zien is die brood geeft aan eenden.

Zoals je zult begrijpen zal het gehele proces om een winnaar uit te kiezen wel even gaan duren. In 2023 zal de winnaar worden aangekondigd en dan zal YouTube ook weer online komen met alleen deze winnende en tevens beste video. Voor de uiteindelijke winnaar ligt een mooie prijs te wachten zoals al in 2005 werd aangekondigd, een MP3-speler die je kunt vastmaken aan je eigen broek plus nog eens 500 dollar voor een volgende creatie.