Analytics Interplanetary Reports, 1 april 2012


Naast dat er een optie aan Analytics is toegevoegd om muziek te luisteren op basis van je statistieken heeft het team van Analytics nog een nieuwe feature aangekondigd. Google wil namelijk oplossingen voor de toekomst maken en de verwachting is dat uiteindelijk het gebruik van internet niet langer is beperkt tot aarde. Mensen zullen hun favoriete websites ook bezoeken als ze bij vrienden op Saturnus zijn of aan het relaxen zijn op Mercurius.

Het gaat om Interplanetary Reports, belangrijk want marketeers, analisten en webmasters willen in de toekomst ook graag zien als bezoekers van andere planeten komen en wat zij doen op een website. Want stel dat je als food keten veel bezoekers krijgt van Mars kan het mogelijk interessant zijn om het bedrijf uit te gaan breiden naar deze planeet.

Sneak Preview

Google geeft met de onderstaande screenshot vast een sneak preview van Interplanetary Reports. Te zien is dat onder ander laadtijd ook wordt getoond en dit is bewust gedaan om zodoende te zien hoelang mensen van andere planeten er over doen om een website te laden. De afstand is immers wel iets om rekening mee te houden. Google geeft verder aan als je de statistieken verder bekijkt dat je nog wel eens achter opmerkelijke zaken kunt komen, zo zag Google bijvoorbeeld een verband tussen zwaartekracht en bounce rate, "Visitors coming from the moon bounced 6 times higher than those from earth."

Het is de bedoeling dat deze rapporten in 2030 beschikbaar komen voor alle gebruikers, dit is het moment dat Google verwacht dat reizen door de ruimte gebruikelijk is.

Analytics Interplanetary Reports