Gmail - Labels verbergen


Gmail had ooit een tweetal Gmail Labs experimenten. Dit ging om het verbergen van labels die standaard voor de onderwerpen van berichten worden geplaatst en daarmee het Postvak IN vrij druk maken en het automatisch verbergen van labels die geen ongelezen berichten meer bevatten en dus alleen naar voren komen als er ongelezen berichten onder vallen. Omdat deze twee experimenten vrij veel werden gebruikt door gebruikers besloot Google op een gegeven moment om deze definitief door te voeren.

Verbergen

Het verbergen van labels plus het automatisch verbergen van labels instellen kan op twee manieren en is per label te regelen. Om dit in te stellen ga rechts bovenin naar het tandwieltje en kies voor 'Instellingen'. Klik daarna op het tabblad Labels. Je ziet dan dat je eigen labels opgedeeld zijn in twee kolommen. In de eerste kolom bepaal je of een label weergegeven moet worden in de labelijst. Hier stel je dus in of een label verborgen moet worden als er geen ongelezen berichten zijn of dat een label altijd verborgen moet zijn.

In de tweede kolom bepaal je of een label voor het onderwerp geplaatst moet worden in het Postvak IN. Dit is in te stellen per label of je stelt het in voor alle labels tegelijk. Dit doe je door op het kopje 'Weergeven in berichtenlijst' te klikken en vervolgens te kiezen voor 'Alles verbergen'. Dit werkt overigens ook in de andere kolommen.

Labels verbergen

Een alternatieve manier om deze instellingen door te voeren per label is door aan de linkerkant op het kleine pijltje voor een label te klikken. Je ziet dat de opties die via de instellingen ook te bereiken zijn terug in het menu zoals hieronder in de screenshot.

Labels verbergen