Gmail - Tweede adres Googlemail.com


Iedereen die beschikt over een Gmail adres, (gebruikersnaam@gmail.com) beschikt automatisch ook over een tweede e-mailadres die gebruikt kan worden. Omdat Google in bepaalde landen het Gmail domein niet mag gebruiken gebruikt het bedrijf hiervoor in plaats van Gmail het Googlemail domein. Dit houdt vervolgens automatisch in dat alle gebruikers met een Gmail adres ook beschikken over het tweede Googlemail adres.

Het gaat in dat geval om het adres naam@googlemail.com.

Het voordeel hiervan kan zijn dat je dit adres kan gebruiken voor bijvoorbeeld een website en deze zodoende kunt filteren terwijl je het eigen Gmail.com adres opgeeft voor andere doeleinden. De e-mailberichten worden wel allemaal naar hetzelfde account gestuurd.

Andere opties

Naast dit kun je nog meer doen met je e-mailadres bijvoorbeeld met het oog op het instellen van filters. Zo kan je een e-mailadres voorzien van puntjes en een plusteken, je kun dan bijvoorbeeld gebruikersnaam@gmail.com omtoveren naar gebruikers.naam@gmail.com maar ook g.e.b.r.u.i.k.e.r.s.n.a.a.m@gmail.com is mogelijk.

Aanvullend daarop kun e-mailadressen samenstellen met een plusteken, bijvoorbeeld naam+naam@gmail.com. Op basis van deze adressen kun je dan weer filters instellen.