Gmail - Thema en achtergrond instellen


Op 19 november 2008 introduceerde Google voor Gmail een aantal thema's waarmee Gmail van een ander uiterlijk is te voorzien, in totaal is er de keus uit meer dan 30 thema's. Om nu een thema te kiezen ga bovenin naar het tandwieltje en kies voor 'Instellingen'.

In het venster met instellingen klik op het tabblad "Thema's". Je ziet dan alle beschikbare thema's in beeld, je kunt hier kiezen tussen Kleurenthema's, HD-thema's en Klassieke thema's. Er is ook een optie 'Willekeurig', deze staat bij de Klassieke thema's.

Gmail: Tips en trucs

Achtergrond instellen

Voorheen was het ook mogelijk om zelf de kleuren van Gmail aan te passen en een eigen achtergrond in te stellen maar deze optie is op een gegeven moment geheel komen te vervallen met een nieuwe interface die werd doorgevoerd. Echter in 2012 besloot Gmail om een vergelijkbare optie op verzoek van veel gebruikers toch weer terug te brengen.

Zodoende kun je zelf een achtergrond instellen in combinatie met een licht of donker standaard thema, afhankelijk wat goed bij de foto past. Op de pagina om een thema in te stellen klik op Licht of op Donker onder het kopje 'Aangepaste thema's'. Zodra je hierop klikt opent er een popup met de mogelijkheid om een achtergrondafbeelding in te stellen. Je kunt kiezen uit standaard foto's, eventueel foto's uit eigen albums of je upload hier een nieuwe foto. Na het selecteren wordt de foto direct als achtergrondafbeelding ingesteld.

Later wijzigen kan altijd via de link 'Je achtergrondafbeelding wijzigen'.

Gmail: Tips en trucs