Gmail - E-Mail overzetten vanuit Outlook naar Google Apps


Als je altijd gewend bent geweest om een programma te gebruiken als Microsoft Office Outlook om je e-mail mee te beheren kan je hier een behoorlijk archief hebben opgebouwd. Op het moment dat je dan naar Google Apps wilt overstappen zou je graag de bestaande e-mail willen meenemen, echter als je veel mail hebt om over te zetten kan dit een drempel vormen die uiteindelijk de overstap naar de online dienst tegenhoud.

Google Apps is een online verzameling diensten van Google waar onder andere Gmail, Agenda en Docs vallen gericht op bedrijven met een gratis en een betaalde versie.

Voor het overstappen heeft Google voor toekomstige Google Apps gebruikers een oplossing voor bedacht in de vorm van Google Apps Migration for Microsoft Outlook, een kleine applicatie waarmee je relatief eenvoudig je mail maar ook je agenda en gegevens van contactpersonen kunt overzetten naar de zakelijke versie van Gmail. Het programma kan gedownload worden via de volgende link: tools.google.com/dlpage/outlookmigration

Het programma werkt alleen met een Google Apps account, de mailprogramma's die worden ondersteunt zijn onder andere Office Outlook 2003 en hoger. Het is niet mogelijk om je e-mail over te zetten naar een regulier Gmail account.

E-Mail overzetten vanuit Outlook naar Google Apps