Gmail - Gmail in Outlook, Outlook Express of Windows Mail


Gmail is normaal gesproken wereldwijd benaderbaar met een browser en hiervoor heb je geen apart e-mail programma nodig als Outlook Express, Windows Mail of Office Outlook. Gmail biedt echter wel de ondersteuning voor deze programma's waardoor je de bovenstaande e-mailprogramma's wel kunt gebruiken en zodoende alle mail kunt binnenhalen op je computer. Om dit in te stellen volg de onderstaande stappen.

Hieronder in het voorbeeld zie je Outlook Express echter gelden dezelfde gegevens betreffende Gmail voor Microsoft Office Outlook, het instellen van een account gaat hier net iets anders. Voor Outlook kijk in de tip: Microsoft Outlook 2007 E-mailaccount instellen.

POP3

Zorg als eerste dat de POP3 optie is ingeschakeld binnen Gmail om zodoende de berichten in een mailprogramma te kunnen ontvangen. Om dit te controleren ga in je Gmail account online rechts bovenin naar het tandwieltje en klik daarna op 'Instellingen'. Ga dan naar het tabblad "Doorsturen en Pop" en zet bij "Downloaden via POP" de optie "POP inschakelen voor alle berichten" aan door er een vinkje voor te plaatsen.

Je hebt hier dan nog de keuze om dit in te stellen voor berichten die vanaf nu binnenkomen of je kiest ervoor om ook bestaande berichten te downloaden. Eronder kies je tevens wat er moet gebeuren met berichten die gedownload worden door een mailprogramma, zo kun je een kopie van het bericht in Gmail laten staan of juist niet.

Gmail account in Outlook

Ga nu terug naar Outlook Express en kier hier bovenin in het menu Eextra en klik vervolgens op Accounts. In het venster dat opent klik op de knop rechts Toevoegen en kies E-mail. In het eerste scherm vul je de weergave naam in, druk op volgende.

Gmail account in Outlook

In het scherm dat volgt vul je je emailadres in en druk nogmaals op volgende.

In het daarop volgende scherm vul je de volgende gegevens in:

  • Server voor inkomende mail: pop.gmail.com
  • Server voor uitgaande mail: smtp.gmail.com

Gmail account in Outlook

Druk op Volgende. Vul nu je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik vervolgens op volgende en kies voltooien je Gmail account is nu toegevoegd aan je accounts binnen Outlook Express. Je komt nu weer in het venster met een overzicht van je email accounts, klik op je Gmail account en klik op Eigenschappen.

Ga in het venster dat opent naar het tabblad Server en klik onderaan het vinkje aan voor "Voor deze server is verificatie vereist".

Gmail account in Outlook

Ga daarna naar het tabblad Geavanceerd om poortnummers in te voeren, die zijn als volgt.

  • Uitgaande e-mail (smtp): 465
  • Inkomende e-mail (POP3): 995

Gmail account in Outlook

Klik daarna beide vinkjes aan voor "Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig", klik op OK en je Gmail account is klaar voor gebruik.