Gmail - Gmail Labs


Gmail kent een optie onder de instellingen genaamd Gmail Labs. Hieronder vallen een reeks functies die nog niet beschikbaar zijn binnen Gmail zelf maar al wel vast ingeschakeld en getest kunnen worden. De functies zijn experimenteel en kunnen dus ofwel doorgevoerd worden in Gmail zelf of in zijn geheel verdwijnen. Gmail Labs ontstond ooit als een 20 procent project en was voorheen alleen beschikbaar voor Engelstalige accounts, tegenwoordig is Gmail Labs ook beschikbaar in de Nederlandse versie.

Experimenten inschakelen

Je vindt de labfuncties door naar rechts bovenin op het tandwieltje te klikken en daarna te gaan naar 'Instellingen'. Klik vervolgens op het tabblad 'Labs'. Je krijgt dan een overzicht met alle experimentele features met achter elk experiment een optie om deze in of uit te schakelen. Alle ingeschakelde experimenten zullen bovenaan worden geplaatst zodat je snel kunt zien wat er is ingeschakeld en ook snel experimenten kunt uitschakelen.

Mocht het gebeuren nadat je een functie uit Gmail Labs hebt ingeschakeld dat je Gmail account niet meer werkt dan kun je de onderstaande URL gebruiken om hier omheen te gaan, Gmail Labs wordt dan tijdelijk uitgeschakeld. Daarna kun je via de instellingen de bewuste ingeschakelde functie die voor problemen zorgde uitschakelen.

https://mail.google.com/mail/u/0/?labs=0


Sneltoetsen inschakelen