Gmail - Offline gebruiken


Gmail offline gebruiken is mogelijk in de vorm van een app voor Google Chrome die is gebaseerd op de app voor tablets. Zodoende heb je op momenten dat er geen verbinding met internet beschikbaar is toch de beschikking over je mailberichten. Nadeel hierbij is echter wel dat je geen toegang hebt tot de normale interface van Gmail zoals eerder wel het geval was. Je moet het nu echt doen met deze versie geoptimaliseerd voor tablets.

Activeren

Zoals gezegd krijg je offline toegang met behulp van een app voor Google Chrome en dit betekend dus ook dat dit niet werkt in andere browsers. Begin met het installeren van de app, deze is hier te vinden. Na het installeren wordt er een icoon toegevoegd aan de nieuwe tabbladpagina van Google Chrome. Klik hier op om Offline toegang te activeren.

Na het activeren staat er rechtsboven een knop om de instellingen te openen. Hier bepaal je dan onder andere hoeveel berichten er moeten gedownload worden, maximaal een maand. Mocht je dan in een situatie belanden dat je geen internettoegang hebt dan klik op de app. Je kunt dan nieuwe berichten klaarzetten, berichten archiveren en labelen.

Gmail Offline

Gmail Offline

Gmail Offline