Gmail - Filters instellen


Gmail kent net als een regulier e-mailprogramma als Office Outlook de mogelijkheid om Filters in te stellen om bepaalde e-mail automatisch te verplaatsen naar een map of eventueel te verwijderen. Op deze manier kun je het overzicht voor bepaalde mails makkelijk behouden of bepaalde mails automatisch doorsturen naar een ander adres.

Filters maken

Het maken van filters is bijzonder eenvoudig en kan met een aantal klikken geregeld worden. Klik bovenin het zoekveld op het kleine pijltje dat rechts in het veld staat. Je ziet dan opties om te zoeken uitklappen en dit is tevens de manier om een filter te maken.

Filters instellen

Om te beginnen stel je hier de waardes voor de nieuwe filter in. Als het gaat om filteren op afzender vul het juiste adres in onder 'Van' of vul een onderwerp in. Ook is er een optie om te bepalen of er een bijlage bij het bericht moet zitten of niet. Klik dan als je de velden hebt ingevuld rechtsonder op de optie 'Filter maken met deze zoekopdracht'.

Bepalen wat er moet gebeuren

Dan komen de opties in beeld om te bepalen wat je met berichten die voldoen aan de criteria moet gebeuren. Zo stel je bijvoorbeeld in dat berichten automatisch gearchiveerd moeten worden of dat Gmail de berichten automatisch moet verwijderen. Als je klaar bent klik op de knop 'Filter maken'. Vink eventueel de optie "Filter ook toepassen op 700 die overeenkomen met conversaties ." om de regels toe te passen op bestaande berichten.

Filters instellen