Gmail - Bureaubladmeldingen inschakelen


Gmail beschikt over een mogelijkheid om bureaubladmeldingen te tonen. Deze meldingen laten je weten wanneer er een nieuw e-mail- of chatbericht binnenkomt, vergelijkbaar met de meldingen van bijvoorbeeld Microsoft Outlook. Als je deze meldingen inschakelt, wordt een pop-up weergegeven wanneer er nieuwe berichten binnenkomen, zodat je weet dat iemand met je wil praten ook als je niet naar je Gmail-account kijkt.

Een screenshot van een melding zie je hieronder.

Bureaubladmeldingen inschakelen

Inschakelen

Het inschakelen is eenvoudig. Ga hiervoor rechts boven naar het tandwieltje en kies voor 'Instellingen' en je komt direct op het tabblad Algemeen uit. Zoek hier 'Desktopmeldingen' op en klik de bijbehorende vinkjes aan om de meldingen in te schakelen.

Bureaubladmeldingen inschakelen

Google Chrome

Wat even belangrijk is om te weten is dat de bureaubladmeldingen op het moment van schrijven alleen beschikbaar zijn als je gebruik maakt van Google Chrome. Als je de instellingen opent en de optie is niet beschikbaar zal de melding: "Opmerking: Deze browser biedt geen ondersteuning voor bureaubladmeldingen. U moet uw browser upgraden naar Google Chrome om meldingen in te schakelen." worden getoond.