Gmail - Berichten ontvangen uit andere accounts


Een andere mogelijkheid van Gmail is dat je e-mail op kunt halen van accounts die niet van Gmail zijn. Dus heb je meerdere accounts dan kun je alle mail hiervan laten binnenkomen op je Gmail account. Maximaal kunnen er vijf accounts ingesteld worden en deze externe accounts moeten ondersteuning bieden voor POP3-toegang.

Om dit nu te gebruiken ga je in Gmail bovenin naar het tandwieltje en kies hier 'Instellingen'. Klik daarna op het menu-item "Accounts". Naast het kopje "E-mailberichten ontvangen via POP3:" klik je dan op "Je eigen POP3-mailaccount toevoegen".

Gmail: Tips en trucs

Op dat moment volgt er een popup scherm met een wizard waarin de eerste vraag is, wat het e-mail adres is dat je wilt gaan instellen. Vul dit in en druk op de knop Volgende stap. In het scherm dat volgt vul je dan de gebruikersnaam en wachtwoord in van het account.

Als de provider is herkent worden hier automatisch al de POP-server met de bijbehorende poort ingevuld. Hier kun je er eventueel voor kiezen om een kopie van het bericht achter te laten op de server. Hiermee zorg je ervoor dat het originele bericht op de server van het andere account blijft staan en dat er een kopie binnenkomt bij Gmail. Daaronder heb je nog de mogelijkheid om de desbetreffende e-mails automatisch te voorzien van een label.

Druk dan op account toevoegen.

Gmail: Tips en trucs

Dan volgt er een test of het mogelijk is de e-mail berichten van het account te downloaden en volgt de vraag of je ook e-mail berichten via dat account wilt verzenden vanuit Gmail met als afzender het alternatieve e-mailadres. Als je dit wilt laat je het zo staan en klik je op Volgende stap, anders klik je nee aan en druk dan op Voltooien.

Als je deze optie wel inschakeld dan vul je in het volgende scherm de afzendernaam in.

Manier van verzenden

Dan zal er gevraagd worden hoe je de e-mails wilt verzenden. Standaard staat dit ingesteld op "Verzenden via Gmail". Echter als je hiervoor kiest dan ziet de ontvanger van deze e-mails onder andere in versies van Outlook als afzender bijvoorbeeld staan "Pieter [pieter@gmail.com]; namens; Pieter [pieter@ziggo.nl]". In dat geval wordt er dus vanuit Gmail een e-mail verzonden met als afzender het Ziggo e-mailadres.

Als je hier echter kiest voor Verzenden via SMTP servers dan omzeil je bovenstaand verhaal en wordt direct de juiste afzender weergegeven zonder een Gmail vermelding. Bij het selecteren van deze optie zal worden gevraagd om je gebruikersnaam en wachtwoord en zul je zelf de SMTP server moeten opgeven bijvoorbeeld van Windows Live Hotmail.

Verificatiecode

Heb je geselecteerd dat je gewoon gebruik maakt van Gmail om de e-mails te verzenden zal er in de volgende stap een verificatiecode gestuurd worden naar je toegevoegde mailadres om zodoende te controleren of je daadwerkelijk de eigenaar van het adres bent.

Klik op verificatie verzenden en open de e-mail met je eigen account. Deze e-mail bevat een bevestigingscode (onderaan) die je dan weer invult in het scherm wat volgt van Gmail.

Druk dan op controleren en het instellen is voltooid.