Gmail - Bellen vanuit Gmail


Sinds augustus 2010 zit er een optie binnen Gmail te bellen naar elk telefoonnummer. Vanaf dat moment was deze feature nog beperkt beschikbaar en officieel alleen binnen de VS maar tegenwoordig is de belfunctie beschikbaar in 38 verschillende talen.

Bellen

Om te kunnen bellen vanuit Gmail is het benodigd dat je de voice en video chat plugin installeert. Deze is hier te vinden. Daarna kun je gaan bellen door links naar de chatfunctie te gaan en hier bovenaan te klikken op 'Nummer bellen'. Vervolgens wordt er rechtsonder een venster geopend met een nummeriek toetsenbord zodat je kunt gaan bellen en tevens kan hier credit toegevoegd worden. Standaard krijg je 10 cent credit.

De tarieven per minuut binnen Nederland zijn op het moment van schrijven als volgt: Mobiel 0,11, Paging 1,61 en bellen naar een vaste telefoon kost 0.02 per minuut.

Meerdere gesprekken

Het is mogelijk om meerdere gesprekken te voeren. Als je bezig bent met een telefoongesprek en een tweede persoon gaat bellen zal het eerste gesprek in de wacht gezet worden. Vervolgens kan er eenvoudig geschakeld worden tussen de gesprekken.

Ben je in gesprek en iemand anders belt je op dan werkt dit vergelijkbaar. In dat geval verschijnt er een melding in beeld en kan het gesprek geaccepteerd worden. Het huidige gesprek wordt dan eveneens in de wacht gezet. Er is wel een beperking aanwezig.

Je kunt maximaal naar twee vaste telefoons tegelijk bellen.

Bellen vanuit Gmail