Gmail - Automatisch afmelden voor nieuwsbrieven


Sinds juli 2009 is er een functie beschikbaar in Gmail waarmee je eenvoudiger nieuwsbrieven kunt opzeggen. Normaal gesproken als je geabonneerd bent op een nieuwsbrief dan is de optie om het abonnement op te zeggen soms lastig te vinden.

Daar heeft Gmail dus een oplossing voor bedacht zodat je eenvoudiger een abonnement kunt opzeggen. Om je uit te schrijven klik dan op de knop "spam rapporteren". Zodra Gmail zeker weet dat het hier niet om spam gaat maar om een legitieme afzender zal er een melding in beeld verschijnen met een knop om je abonnement op te zeggen.

Op dat moment zal Gmail je afmelding doorsturen naar de afzender van de nieuwsbrief met als resultaat dat je dus geen nieuwsbrieven meer ontvangt.

Deze functie moet echter ook ondersteund worden door de degene die de nieuwsbrieven verstuurd, zodoende werkt deze optie dus niet bij alle afzenders. Nieuwsbrieven eruit filteren die dit wel ondersteunen kun je door te zoeken naar 'label:^unsub'. Uiteraard wordt de uitschrijfoptie niet getoond bij spam omdat dit juist meer span zou kunnen opleveren.

Gmail: Automatisch afmelden voor nieuwsbrieven