YouTube lanceert deze zomer YouTube Gaming

YouTube lanceert deze zomer YouTube Gaming

Deze zomer zal YouTube een nieuw onderdeel YouTube Gaming gaan lanceren waarmee het bedrijf wil gaan concurreren met Twitch. Een nieuwe app en website speciaal gericht op games met video's en livestreams. YouTube Gaming draait om je favoriete games en gamers, op de website zullen meer dan 25.000 spellen te vinden zijn die elk een eigen pagina hebben. Daarnaast zijn er videokanalen van ontwikkelaars en YouTube Creators.

Op de hoogte blijven van je favoriete games en videokanalen kan door simpelweg op de website een spel toe te voegen aan je eigen collectie, zodoende blijf je dan op de hoogte van de laatst geplaatste video's. Door je te abonneren op een videokanaal zul je automatisch een notificatie ontvangen op het moment dat er een livestream wordt gestart.

Verder worden er aanbevelingen getoond gebaseerd op de opgeslagen spellen en videokanalen. Uiteraard is er een zoekfunctie waarbij YouTube aangeeft dat als je bijvoorbeeld 'call' typt dat dan Call of Duty als suggestie verschijnt en niet 'Call me maybe'.

Wanneer YouTube Gaming precies gelanceerd zal gaan worden is niet duidelijk, wel is duidelijk dat de lancering eerst zal plaatsvinden in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Wil je graag direct bericht ontvangen wanneer YouTube Gaming in Nederland beschikbaar komt dan kun je een adres invullen op gaming.youtube.com/coming_soon.

Lees meer over: ,