WordPress importeert 72.000 berichten van Tumblr in een uur

Tumblr LogoAfgelopen zaterdag kwam het bericht dat Yahoo het zes jaar oude blogplatform Tumblr zou willen gaan overnemen voor een bedrag van 1,1 miljard dollar. Daarna kwam gisteren het bericht van The Wall Street Journal dat het bestuur van Yahoo toestemming had gegeven voor de overname. Zowel Yahoo als Tumblr wilden niet reageren op de berichten.

Ondertussen komt er wel nieuws uit een andere hoek en wel van de oprichter van blogplatform WordPress, Matt Mullenweg. Hij laat namelijk middels een blogbericht weten dat WordPress er al veel gebruikers bij heeft gekregen dankzij de berichten over de overname van Tumblr. Normaal gesproken worden er 400 tot 600 blogberichten van Tumblr per uur geïmporteerd, gisteren steeg dit naar ruim 72.000 berichten in een uur.

Het is een logisch gevolg dat zodra er berichten zijn over een overname van een blogplatform dat een groep gebruikers zal gaan overstappen naar een ander platform. Ditzelfde gebeurde afgelopen jaar vlak na de aankondiging van Twitter over de overname van blogplatform Posterous. Het aantal imports steeg op dat moment met 250 procent. Vooralsnog is het eerst nog wachten op een officiële aankondiging van Yahoo of Tumblr.

Lees meer over: , , ,