WordPress 4.4 uitgebracht, “Clifford”

WordPress 4.4 uitgebracht, “Clifford”

Het team van WordPress heeft vandaag versie 4.4 van het blogpakket uitgegeven. Met de nieuwe versie van het pakket komt als eerste het nieuwe thema Twenty Sixteen.

Verder is het nu mogelijk om je berichten als embed in te voegen op andere andere sites, zelfs op andere WordPress sites. Dit kan door URL van het betreffende bericht te plakken en er zal direct een voorbeeld met titel, samenvatting en uitgelichte afbeelding worden getoond. Het icoon van de website en eventuele reacties worden hierbij eveneens getoond.

WordPress 4.4 voegt ook ondersteuning toe voor vijf nieuwe oEmbed providers, dit zijn Cloudup, Reddit Comments, ReverbNation, Speaker Deck en als laatste VideoPress.

De nieuwe versie van WordPress zal omdat het een grotere update betreft niet automatisch geïnstalleerd worden, de update dient dus handmatig te worden uitgevoerd. Dit kan simpelweg middels een druk op de knop in de admin van het blogpakket. Het advies is uiteraard wel om een backup te maken van alle bestanden en de bijbehorende database.

Lees meer over: