Windows 10 nu direct gratis downloaden en installeren

Windows 10 nu direct gratis downloaden en installeren

Microsoft is vandaag begonnen met het uitrollen van Windows 10 naar alle gebruikers die een gratis exemplaar hebben gereserveerd. Sinds begin juni was het mogelijk voor bestaande gebruikers van Windows 7 en Windows 8 om Windows 10 alvast te reserveren.

Maar zoals aangegeven is Microsoft vandaag begonnen met het uitrollen en dus krijg je de nieuwe versie van Windows niet direct tot je beschikking. Indien je niets doet dan zal Windows 10 op een gegeven moment op de achtergrond worden gedownload maar wil je hier liever niet op wachten dan kun je Windows 10 eventueel alvast handmatig downloaden.

Dit kan door te gaan naar deze pagina. Op deze pagina staat onderin een hulpprogramma (32-bits en 64-bits) waarmee Windows 10 volledig kan worden gedownload, een download van ongeveer 3GB. Wat je benodigd hebt naast uiteraard een internetverbinding en voldoende schijfruimte is een geldig licentienummer van Windows 7 of Windows 8.

Na het downloaden van de tool kun je ervoor kiezen om de computer direct te upgraden naar Windows 10 maar ook is er een optie om een andere computer te upgraden. In dat geval zal er een ISO-bestand worden gedownload die op een DVD of USB-stick kan worden geplaatst. Hiermee kun je dan een andere computer snel bijwerken naar Windows 10.

windows_10_upgrade_1

In het geval dat je een andere computer wilt gaan upgraden dan zul je zelf de taal, de versie van Windows 10 en de architectuur (32-bits en 64-bits) moeten selecteren. Na het maken van deze drie keuzes zal het ISO-bestand van Windows 10 direct worden gedownload.

windows_10_upgrade_2

Lees meer over: ,