Windows 10 komt op 29 juli, nu alvast een gratis exemplaar reserveren

Windows 10 zal op woensdag 29 juli beschikbaar worden gemaakt door Microsoft. Dit heeft het bedrijf vandaag aangekondigd. Met de aankondiging van de lanceringsdatum is Microsoft ook direct begonnen met het promoten van de nieuwe versie van Windows binnen Windows 7 en Windows 8. Het gaat om de mogelijkheid om alvast een gratis exemplaar van Windows 10 te reserveren waarvan je hieronder enkele screenshots ziet.

De promotie is vrij subtiel, het betreft een klein wit Windows logootje dat rechtsonder in de taakbalk wordt geplaatst. Na het klikken op het icoon opent er een nieuw venster met een knop om eenvoudig een gratis exemplaar van Windows 10 te reserveren, na het voltooien van het aanmeldproces zul je eind juli automatisch een melding gaan ontvangen zodra Windows 10 beschikbaar is om te downloaden. Deze download weegt ongeveer 3 GB.

Door het tonen van deze meldingen in Windows in combinatie met het gratis aanbieden van de software hoopt Microsoft dat veel gebruikers snel over zullen gaan stappen op de nieuwe versie van het besturingssysteem. Het gratis kunnen downloaden van Windows 10 voor bestaande gebruikers van Windows zal maar een beperkte periode mogelijk zijn.

Lees meer over: ,