Wereldtentoonstelling logo van Google (Geanimeerd)

Na de doodle vanwege Koninginnedag gisteren staat er vandaag weer een geanimeerd kunstwerkje onder andere op de Nederlandse homepage. Zodra je met de muis op het logo gaat staan komt er een vergrootglas in beeld waarmee je het logo goed kunt bekijken evenals een aantal animaties die zijn verwerkt in de doodle. Het logo is geplaatst omdat het vandaag 160 jaar geleden is dat de eerste wereldtentoonstelling werd georganiseerd.

Wereldtentoonstellingen zijn internationale exposities waar de deelnemende landen een beeld kunnen geven van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkeling.

Crystal Palace Exhibition

De Great Exhibition, ook wel bekend als de Crystal Palace Exhibition was de eerste wereldtentoonstelling, gehouden in Hyde Park, Londen, van 1 mei tot en met 15 oktober 1851. De tentoonstelling werd toen bezocht door zes miljoen mensen, destijds gelijk aan een derde van de gehele Britse bevolking. De opbrengst was ongeveer 209.871 euro.

Werkende kopie

De statische versie hieronder, een werkende kopie van het logo bekijk je hier. Daar zie je ook het logo afgelopen jaar geplaatst vanwege de wereldtentoonstelling in Shanghai.

Google Doodle:

Doodle categorie: Wereldtentoonstellingen

Dag van de Arbeid

Overigens staat er vandaag ook een logo op een aantal homepages in het teken van de Dag van de Arbeid. Dit logo evenals het logo van afgelopen jaar is hier te bekijken. In Spanje viert men vandaag Moederdag en daar is een ander logo te zien.

Lees meer over: ,