[Video] Waarom 404 pagina’s niet direct uit Google verdwijnen

Matt Cutts van Google plaatst nog altijd video's op YouTube om bepaalde vragen van webmasters te beantwoorden. Zo stelde recent John Heard uit Kansas de vraag waarom pagina´s die niet meer bestaan op een website niet direct uit de zoekmachine worden gehaald en dit soms vrij lang kan duren. Matt geeft aan in de onderstaande video dat eigenlijk de belangrijkste reden is dat er een bepaalde tijd aangehouden moet worden omdat pagina's nog wel eens per ongeluk vanwege een fout of andere reden offline gaan.

Google zal daarom meerdere keren checken of een pagina echt offline is voordat de pagina daadwerkelijk uit de index zal worden gehaald. Overigens wordt ook aangegeven dat er naast de 404 statuscode ook nog de 410 statuscode is waarmee aangegeven wordt dat een pagina permanent is verwijderd. Echter zegt Matt in de video dat toen hij in 2007 checkte 410 statuscodes hetzelfde werden behandeld als 404 statuscodes.

De meeste video's van Matt Cutts zijn wat dat betreft zeker handig voor webmasters, meer video's bekijk je op http://www.youtube.com/GoogleWebmasterHelp

Lees meer over: , ,