[Video] Internet Explorer, child of the 90s

Een nieuwe leuke video van Microsoft ter promotie van Internet Explorer. Veel gebruikers keerden in de afgelopen jaren de browser de rug toe en stapten over op de diverse beschikbare alternatieven zoals Google Chrome en Firefox. De vroegere versies van Internet Explorer waren niet al te best maar in de afgelopen jaren heeft het bedrijf flinke stappen gemaakt tot aan de meest recente versie van de browser, Internet Explorer 10.

Afgelopen jaar begon Microsoft met de website 'The Browser You Loved To Hate' om aan gebruikers te vragen om de browser nog eens een tweede kans te geven en de onderstaande nieuwe video maakt onderdeel uit van deze campagne. De video 'Child of the 90s | Internet Explorer' begint direct met 'You might not remember us but we met in the 90's' en daarna worden allerlei dingen opgenoemd die we kennen uit de jaren 90 zoals walkmans, tamagotchi's, flippo's, traag internet via een 56K-modem, diskettes, en meer.

Uit cijfers van StatCounter blijkt dat Internet Explorer nog altijd de populairste browser in Nederland is, iets wat wereldwijd al geruime tijd niet meer het geval is. Internet Explorer heeft op dit moment een marktaandeel van iets meer dan 37 procent en Google Chrome volgt met een marktaandeel van iets meer dan 30 procent. Wat betreft versies wordt Internet Explorer 9 het meest gebruikt, Internet Explorer 8 is goed voor 10 procent en Internet Explorer 10 zit bijna op anderhalf procent. Wereldwijd is Chrome het populairst.