[Video] Facebook Uh, Oh, Oh naar Eurovisiesongfestival – update

Eind mei zal de 57ste editie van het Eurovisiesongfestival plaatsvinden in de Crystal Hall in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Zoals waarschijnlijk bij de meesten wel bekend is zal Nederland gaan starten in de tweede halve finale op 24 mei vertegenwoordigd door de 21-jarige Joan Franka met het nummer You and me (de video bekijk je hier).

Valentina Monetta

Echter in de eerste halve finale die op 22 mei zal plaatsvinden zit dit jaar een nummer van een heel ander kaliber afkomstig uit San Marino. San Marino gaat namelijk in de hoop om de finale te halen de sociale kant op met het nummer 'Facebook Uh,Oh,Oh' gezongen door de San Marinese Valentina Monetta. De video hieronder, kijk en geniet oordeel zelf 🙂

Update

Helaas gaat het hele feest toch niet door. De inzending is gediskwalificeerd omdat het nummer een commerciële boodschap zou bevatten. San Marino heeft nu tot en met vrijdag 23 maart de tijd om de tekst aan te passen of een volledig nieuw nummer in te dienen.

Misschien nog een tikje opmerkelijker is overigens de Russische inzending dit jaar. Rusland stuurt namelijk zes oma's in traditionele klederdracht naar het Songfestival.

Lees meer over: ,