Versiering Christmas, Santa, Hanukkah, Kwanzaa in zoekresultaten Google

Versiering Christmas, Santa, Hanukkah, Kwanzaa in zoekresultaten Google

Al jaren decoreert Google de pagina met zoekresultaten rondom de feestdagen en ook dit jaar heeft het bedrijf de versiering weer toegevoegd aan de zoekresultaten. Na het uitvoeren van bepaalde zoekopdrachten gerelateerd aan de Kerstdagen zal de pagina met zoekresultaten worden voorzien van kerstbomen en sneeuw waarvan hieronder een screenshot. Op een van de kerstbomen staat een geanimeerde ster. Afgelopen jaar was de Kerstman nog te zien die in zijn slee getrokken door rendieren over het scherm verplaatste. De versiering is te zien door zoekopdrachten als, Santa Claus en Christmas uit te voeren.

Hanukkah

Ook na het uitvoeren van de zoekopdrachten Hanukkah en Dreidel zal de pagina met zoekresultaten worden voorzien van versiering. Hanukkah (Chanoeka) is een joods feest ook wel bekend als het feest van de lichtjes. Het feest ter nagedachtenis aan het Chanoeka-wonder duurt acht dagen, dit jaar van 16 tot en met 24 december 2014. Er is een dreidel (een vierkantig tolletje) te zien evenals een aantal brandende kaarsen (geanimeerd).

Kwanzaa

Na het uitvoeren van de zoekopdracht Kwanzaa zal de pagina met zoekresultaten ook worden voorzien van versiering. Kwanzaa is een feest van het leven gebaseerd op Afrikaanse cultuur. Het wordt gevierd door Amerikanen van Afrikaanse afkomst tussen 26 december en 1 januari. Een screenshot van de versierde zoekresultaten zie je hieronder.

Festivus

Twee jaar geleden werd er een Easter Egg verstopt door Google gerelateerd aan de feestdagen waarmee er een aluminium paal in beeld verschijnt. Het gaat om Festivus en deze Easter Egg werkt nog steeds. Festivus is een dag ooit bedacht door schrijver Dan O'Keefe voor mensen die zich willen verzetten tegen de vercommercialisering van de feestdagen. Deze aluminium paal maakte overigens oorspronkelijk geen deel uit van deze dag maar deze paal werd bedacht en toegevoegd door de televisieserie Seinfeld.

Lees meer over: , ,