Twitter komt mogelijk met eigen videodienst

Het is sinds kort niet meer mogelijk om de mobiele applicaties van Twitter een fotodienst als yFrog, TwitPic of Mobypicture te kiezen en nu zijn daar geruchten dat Twitter hetzelfde van plan is om te gaan doen met de videodiensten. Het is momenteel nog wel mogelijk om in de mobiele applicaties van de microblogdienst een videodienst in te stellen, je hebt dan de keus uit yFrog, TwitVid, Mobypicture, Posterous en Vodpod.

Twitter zou het plan hebben om een eigen videodienst te gaan bouwen zodat gebruikers gemaakte video's eenvoudig via de mobiele applicaties rechtstreeks kunnen uploaden naar Twitter en deze delen. In dat geval zouden de huidige videodiensten die ingesteld kunnen worden komen te vervallen. De bouw zou nog niet gestart zijn, er zou nog slechts worden gediscussieerd over de mogelijke wijziging. Twitter wilde verder niet reageren.

Overname Vine

Wat in ieder geval zou kunnen bijdragen aan een mogelijke eigen videoservice is de overname van Vine. De overname werd gisteravond aangekondigd, het is niet duidelijk hoeveel Twitter over had voor Vine. Vine is een applicatie voor de iPhone om eenvoudig video's te maken en te delen, "Vine is the best way to capture and share video on your iPhone. No editing. No rendering. No post-production. Video has never been this fun." aldus de omschrijving. Vine was tot op heden nog niet voor het grote publiek beschikbaar, het is nog niet duidelijk wat er nu na de overname met de applicatie gaat gebeuren.

Lees meer over: , ,