Twitter gaat SoundCloud niet overnemen

Twitter gaat SoundCloud niet overnemen

Twitter zal SoundCloud niet gaan overnemen. Eerder deze week waren er nog berichten dat het audioplatform mogelijk overgenomen zou gaan worden door Twitter maar dit zal niet gaan gebeuren zo weet de Wall Street Journal te melden op basis van een anonieme bron. Beide bedrijven konden het uiteindelijk niet eens worden over de overnameprijs.

SoundCloud is een platform waar gebruikers gratis muziek kunnen uploaden en delen, vaak beschrijft het platform zich als YouTube voor audio. In oktober vorig jaar kondigde het bedrijf aan 250 miljoen gebruikers te hebben. Eerder dit jaar werd er nog 60 miljoen dollar geïnvesteerd in SoundCloud en kwam de waardering uit op een bedrag van 700 miljoen.

Had de overname van het online audioplatform wel doorgegaan dan zou Twitter toch weer in de muziekmarkt zijn gestapt nadat dit eerder mislukte met Twitter Music. Tevens had het de grootste overname ooit kunnen worden voor Twitter, tot nu is de grootste overname de overname van MoPub voor 300 miljoen dollar. Dit gebeurde in september afgelopen jaar.

Lees meer over: ,