Toekomstige vaders Facebook krijgen vier maanden vaderschapsverlof

Toekomstige vaders Facebook krijgen vier maanden vaderschapsverlof

Recent was er het bericht dat Mark Zuckerberg twee maanden ouderschapsverlof zal gaan nemen als zijn vrouw Priscilla Chan bevallen is van hun dochtertje. De oprichter van het sociale netwerk kondigde dit zelf vorige week aan op zijn eigen account. In het korte bericht geeft hij onder andere aan dat uit diverse studies is gebleken dat het beter is voor het hele gezin als werkende ouders beiden ruim de tijd nemen voor hun pasgeboren kind.

In de VS was het al zo dat medewerkers van Facebook in het eerste jaar na de geboorte of adoptie tot vier maanden betaald verlof krijgen. Facebook heeft nu besloten om deze regel ook door te voeren voor alle toekomstige vaders in dienst van het sociale netwerk wereldwijd. Lori Matloff Goler, hoofd human resources laat weten dat het bedrijf dit besloten heeft omdat het simpelweg het juiste is om te doen voor medewerkers en families.

Netflix kondigde eerder dit jaar nog aan dat alle medewerkers in het eerste jaar zoveel verlof op mogen nemen als gewenst. Spotify voerde recent een ouderschapsverlof van maximaal zes maanden door voor alle werknemers, op te nemen binnen de eerste drie jaar na geboorte van het kind. Ook krijgen de medewerkers de kans om rustig terug te keren na het verlof met onder andere de mogelijkheid om thuis te werken of parttime te gaan werken.

Lees meer over: