Thermostaten van Nest krijgen geen advertenties van Google

Thermostaten van Nest krijgen geen advertenties van Google

Google zal in de toekomst geen advertenties gaan toevoegen aan de thermostaten van Nest waar eerder deze week berichten over waren. Nest is een ontwikkelaar van slimme thermostaten en rookmelders, het bedrijf werd begin dit jaar overgenomen door Google.

De geruchten kwamen door een brief van het bedrijf aan beurswaakhond SEC die begin deze week online gepubliceerd werd. In deze brief stond onder andere dat Google en andere advertentiebedrijven mogelijk in de toekomst advertenties zouden kunnen gaan tonen op bijvoorbeeld koelkasten, thermostaten en horloges. De zin hoorde bij een uitleg over waarom het bedrijf de verdiensten uit advertenties op mobiel niet openbaar wil maken.

Het ging met name om de thermostaten die werden genoemd waardoor eigenaren van deze thermostaten al snel bang waren dat ze binnenkort te maken zouden gaan krijgen met advertenties. Google heeft nu laten weten dat er geen plannen zijn om advertenties toe te gaan voegen aan de thermostaten van Nest. Het bedrijf heeft tevens momenteel contact met SEC om de tekst in de bewuste brief aan te passen. Detail is overigens dat Nest pas werd overgenomen door Google nadat deze brief aan SEC afgelopen jaar werd ingestuurd.

Rookmelders

Ondertussen is er wel echt slecht nieuws voor de eigenaren van de rookmelders van Nest. Sinds de introductie in oktober afgelopen jaar zijn er meer dan 440.000 rookmelders verkocht maar het bedrijf roept ze nu allemaal weer terug. Afgelopen staakte Nest de verkoop van de rookmelders al nadat er een bug gerelateerd aan Nest Wave was ontdekt. Nest Wave is een feature om het apparaat uit te kunnen zetten door simpelweg te zwaaien, echter bleek dit ook vaak per ongeluk te gebeuren. De rookmelder zal snel terugkeren.

Lees meer over: ,